Proiecte naționale

#Citeşte-mi 100 de poveşti

Citeşte-mi 100 de poveşti, un program de încurajare a lecturii în grădiniţe

Gradinita Liceului Tehnologic “Traian Vuia” a fost inscrisa in Programul @AsociatieiOvidiuRO numit: „Citeste-mi 100 de povesti!” Este un program in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si cu Ministerul Culturii sub egida proiectului „Romania Educata!” Echipa OvidiuRO isi propune sa imbunatateasca pregatirea profesionala a cadrelor didactice si sa furnizeze gradinitelor materiale de lectura adecvate varstei copiilor.

Odata cu lansarea programului național „Citește-mi 100 de povești!”, acesta își propune să stimuleze lectura în rândul copiilor, atât în grădinițe, cât și în familii. Copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de lectură și de a-și dezvolta atenția, vocabularul, imaginația și mai ales motivația pentru învățare. Programul contribuie așadar, în mod direct, la dezvoltarea literației și a unor obiceiuri de lectură care favorizează procesul de învățare și de alfabetizare funcțională, în special pentru copiii din familiile defavorizate și izolate cultural dar nu numai.

Ne bazam pe faptul ca, la fel ca noi, fiecare dintre dumneavoastra isi doreste un copil educat, destept, inteligent, afirmat si apreciat. O cale de a atinge aceste dorinte/obiective este LECTURA. Lectura cartilor trebuie sa constituie o activitate fundamentala, deoarece contribuie la imbogatirea vietii fiecaruia dintre noi. Dorim din tot sufletul ca lectura sa devina o rutina nu doar in gradinita ci si o rutina a familiei, un obicei practicat cu mare drag, atat de cei mici cat si de dumnevoastra alaturi de ei. Pentru ca stim cu totii renumitul citat :„Copiii invata ceea ce traiesc”, va facem o invitatie la INITIATIVA de A CITI, sa nu uitati ca dumnevoastra sunteti principalul exemplu in viata propriului copil asa ca  haideti sa facem impreuna din lectura o placere, un moment de relaxare si va asiguram ca aceasta va fi o AMPRENTA VALOROASA asupra dezvoltarii armoniase a copiiilor de acum si adultilor din viitor.

Proiectul #Citeste-mi100depovesti are rolul de a incuraja lectura atat in gradinita cat si in familie. Ei spun ca: “Pentru a educa un copil este nevoie de un sat intreg”, noi venim si intarim acest slogan prin afirmarea ca: COLABORAREA si IMPLICAREA dumneavoastra ca parinti, a noastra ca dascali si a tuturor factorilor educationali si culturali cu care copiii au contact este IMPORTANTA in realizarea acestui proiect si repetam IN DEZVOLTAREA COGNITIVA, ARMONIOASA a copilului.

NR. CRT DENUMIREA PROIECTULUI ANUL CADRU DIDACTIC COORDONATOR OBS
1 PRIETENII PĂDURII educație ecologică 2017 – 2018 VINȚ MARIOARA  
2 MLĂDIȚE TALENTATE    EDUCAȚIE ESTETICĂ PLASTICĂ ȘI MUZICALĂ 2017– 2018 FANEA MARIANA  
3 20 SEPTEMBRIE ZIUA LIMBILOR EUROPENE        relații inter personale de grup 2017– 2018 APREOTESEI CĂTĂLINA  
4 LET S DO IT, ROMANIA 2017-2018 OFRIM LOREDANA  
5 ”GRADINITA 6 GRUPE ”-proiect prin program national de dezvoltare locală 2017-2018 OFRIM LOREDANA  
6 ”Creșă cu 60 de locuri  în Orașul Tăuții Măgherăuș” 2017-2018 OFRIM LOREDANA  
7 ”Centru multi-educațional Nistru” 2017-2018 OFRIM LOREDANA  
Sari la conținut